NK mbo hockey 2018

25 juni 2018

Na een aantal jaar het toernooi te hebben georganiseerd heeft MBO Sportacademie Amersfoort het stokje als organisator, dit schooljaar doorgegeven aan Summa Sport. Dat betekent dat dinsdag 15 mei het NK Hockey voor mbo-scholen in Eindhoven werd gehouden. MBO scholen uit het hele land hadden zich ingeschreven voor het toernooi en reisde in de vroegte af naar HC Eindhoven aan de marathonloop.

NK mbo hockey 2018
Dit jaar was het voor het eerst dat er in de poulefase gebruik werd gemaakt van scheidsrechters van de deelnemende teams. Mede door de inzet van de scheidsrechters en het enorme sportieve spel van de deelnemers is de dag een succes geworden. Tijdens de poulefase gingen 10 herenteams en 10 damesteams de strijd aan voor de felbegeerde titel. Vervolgens gingen er vier teams van zowel de heren als de dames door naar de halve finales.

In de finale van de dames nam Landstede het op tegen CIOS Arnhem. De dames van Landstede wisten de tegenstander met ruime cijfer te overmeesteren. Landstede, dat pas voor de tweede keer deelnam, mag zich voor een jaar Nederlands kampioen hockey voor mbo-scholen noemen.
Bij de finale van de heren was de strijd een stuk spannender. De teams van CIOS Hoofddorp-Haarlem en ROC Mondriaan hadden elkaar al getroffen in de poulefase. ROC Mondriaan was in de poulefase te sterk voor CIOS Hoofddorp-Haarlem en won met 5-2. In de finale ging het lang gelijk op met kansen over en weer. Na 20 zinderende minuten was de stand gelijk en kwam het aan op shoot-outs. Uiteindelijk bleek CIOS Hoofddorp-Haarlem het beste het hoofd koel te houden. Zij wonnen de shoot-outs en daarmee ook het Nederlands kampioenschap hockey voor mbo-scholen bij de heren

Onderwijsagenda SBGL

De PO-Raad, VO-raad en MBO Raad hebben de handen ineengeslagen voor een groter en beter sport-, bewegen- en gezonde leefstijlaanbod in en rondom po-, v(s)o- en mbo-scholen. Lees meer over de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl.

Graag de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden

Contact opnemen

Stuur ons een mail