Dulon College en ROC Tilburg kampioenen mbo zaalvoetbal

14 mei 2018

Na 12 provinciale voorrondes verzamelden de regionale kampioenen zich op 9 mei 2018 voor de finale in Amsterdam. Vierentwintig mbo-teams, mannen en vrouwen speelden in Sporthallen Zuid (Amsterdam) om de titel Kampioen van Nederland.

Dulon College en ROC Tilburg kampioenen mbo zaalvoetbal

Samenwerking
De KNVB, mbo-scholen en het Platform Bewegen en Sport werken samen om de studenten in beweging te krijgen. Jaarlijks doen veel studenten mee aan deze voorrondes. Deze toernooien worden veelal door andere studenten georganiseerd als eindopdracht van hun opleiding.
 
Vrouwen
ROC Tilburg kwam in de halve finale door in 2e te worden in de poule. In de halve finale versloeg het na strafschoppen MBO Amersfoort. De finale speelden de Tilburgers tegen Alfa College uit Groningen. De ploeg uit het Zuiden versloeg de Noordelingen met 2 -1. Na afloop kregen zij de schaal uit handen van de bondscoach van het Nederlands vrouwenzaalvoetbal team Marius Privee.
 
Mannen
Bij de mannen was het Dulon College (Ede) te sterk voor Alfa College in de halve finale. Titelverdediger MBO Utrecht versloeg in de andere halve finale Team Ondernemers. Beide teams streden met volle overgave voor de winst en uiteindelijk wist het Dulon College de Utrechters met 3 - 2 te verslaan.

 

Onderwijsagenda SBGL

De PO-Raad, VO-raad en MBO Raad hebben de handen ineengeslagen voor een groter en beter sport-, bewegen- en gezonde leefstijlaanbod in en rondom po-, v(s)o- en mbo-scholen. Lees meer over de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl.

Graag de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden

Contact opnemen

Stuur ons een mail