Landstede Groep Conferentie Gezondheid(szorg) en Sport in het teken van 'positieve gezondheid'

16 januari 2018

Op 10 januari vond de Landstede Groep Conferentie Gezondheid(szorg) en Sport plaats. De conferentie stond in het teken van Positieve Gezondheid. Deelnemers konden tijdens een vol programma hun inzichten delen.

Landstede Groep Conferentie Gezondheid(szorg) en Sport in het teken van 'positieve gezondheid'

Het programma startte met een welkomstwoord van dagvoorzitter Jan Nijhuis, directeur bij Landstede MBO. Theo Rietkerk, voorzitter College van Bestuur, ging in op de definitie van ‘Positieve Gezondheid’ en de subthema’s ‘Werkveld van de toekomst’, ‘Duurzame Inzetbaarheid’ en ‘Gezonde School’.

Daarna was het tijd voor theatermaker en rolstoelbasketballer Marc de Hond. Hij nam de deelnemers mee in zijn eigen verhaal over kracht, acceptatie en geluk. Het werd een lezing met veel humor en enthousiasme.

Roken op het schoolterrein
De rest van de dag stond in het teken van workshops. Deelnemers konden kiezen uit acht verschillende workshops rond de drie eerder genoemde subthema’s, bijvoorbeeld ‘Aan de slag met Positieve Gezondheid’, ‘Innovatieve technologie voor leefstijlverbetering’ en ‘Roken op het schoolterrein? Dat kan echt niet meer?!’.

Energiek bewegen met Juvat Westendorp
Tussen de workshops door stond de verbinding tussen de deelnemers centraal en namen ze deel aan een energieke beweegactiviteit onder leiding van de bekende danser Juvat Westendorp. Na afloop konden deelnemers onder het genot van een hapje en een drankje napraten over de geslaagde conferentie.

Bekijk hier het videoverslag van de conferentie.

Onderwijsagenda SBGL

De PO-Raad, VO-raad en MBO Raad hebben de handen ineengeslagen voor een groter en beter sport-, bewegen- en gezonde leefstijlaanbod in en rondom po-, v(s)o- en mbo-scholen. Lees meer over de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl.

Graag de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden

Contact opnemen

Stuur ons een mail