Nieuw: Freerunning (multi-event)

Nieuw: Freerunning (multi-event)

Datum: 16 mei 2017 Tijd: 10:00 - 16:00

Op dinsdag 16 mei 2017 wordt in Heerenveen het NK Freerunning georganiseerd.
Het NK freerunning is onderdeel van een multi-event waarin ook NK's voor turnen, skeeleren, basketbal, en beachsoccer worden gehouden.
Inschrijfkosten: E10,- per persoon

Dit NK bestaat uit de onderstaande onderdelen:

Speed
Bij het onderdeel speed is het de uitdaging om een (van te voren door de organisatie vastgestelde) route over obstakels zo snel mogelijk af te leggen. Er zal een vast startpunt en een vast eindpunt bepaald worden. Tussen deze punten zal een gekleurde lijn gevolgd moeten worden. De beoordeling van de run zal gebaseerd zijn op:

1.De tijd waarin het parcour wordt afgelegd
2.De uitvoering (foutloze run)

Flow
Bij deze categorie is de uitdaging om binnen een bepaalde tijd een zo origineel en mooi mogelijke run neer te zetten. Hierbij is alleen een start- en eindpunt van te voren vastgesteld. De route die tussen deze punten wordt afgelegd mag zelf bepaald worden, zolang het eindpunt maar binnen de vastgestelde tijd is afgelegd. De beoordeling van de run zal gebaseerd zijn op:

1.De flow van de getoonde run
2.De moeilijkheid van de getoonde run
3.De originaliteit van de getoonde run
4.De originaliteit van de getoonde tricks tijdens de run
5.Het op tijd bereiken van het eindpunt

Inschrijven
Inschrijven kan via deze website door de sportcoördinator of verantwoordelijke docent(e) voor het thema schoolsport. Als student kun je jij zelf niet inschrijven. Inschrijven kan tot één maand voor het NK tenzij er op de pagina van het betreffende NK een andere inschrijvingstermijn geldt.
Ga naar het inschrijfformulier voor de NK's van 2016-2017.

Sportstad Heerenveen
Heerenveen leent zich uitstekend voor deze sporten als Sportstad van de provincie Friesland. Het CIOS Heerenveen bestaat al meer dan 40 jaar, maar bevindt zich al 10 jaar in het hart van Sportstad Heerenveen. Dit is een multifunctioneel sportcentrum waar sport, zorg en onderwijs onder één dak gevestigd zijn. Voorheen was dit gebied eerder al bekend geworden om het Abe Lenstra stadion van voetbalclub SC Heerenveen.
Door deze prachtige locatie hebben wij alles binnen handbereik om een NK Multi Event te organiseren. Voor het turnen maken wij bijvoorbeeld gebruik van de Epke Zonderland Turnhal, vernoemd naar de voormalige Olympisch Kampioen rekstok. Daarnaast is in september 2016 Sportstad Buiten officieel geopend. Hier is het eerste overdekte inline-skatecentrum van Nederland gebouwd, beachvelden, fierljepschansen en een urban sportpark.

Extra: maak kennis met echte Friese sporten Fierljeppen en Kaatsen
Waarschijnlijk komen de meeste deelnemers van dit NK multi event niet uit Friesland. Vandaar dat wij al onze gasten graag kennis laten maken met een paar echte Friese sporten. Tussen of na de wedstrijden mag iedereen stoom afblazen of lekker ontspannen met kaatsen of fierljeppen. Kaatsen is een eeuwenoude sport die nog steeds wordt gespeeld in Friesland. Het is een balsport waarbij de spelers de bal met de handpalm slaan. Fierljeppen, ook wel polsstokverspringen genoemd, is een sport waarbij een atleet probeert met behulp van een polsstok een zo groot mogelijke afstand over een sloot te overbruggen.

Graag de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden

Contact opnemen

Stuur ons een mail