NK snowsport

NK snowsport

Datum: 24 mei 2019 Tijd: 11:00 - 16:00

Locatie: Snowworld Zoetermeer.
Organisatoren: Rijn IJssel CIOS Arnhem
Mede mogelijk gemaakt: Snowworld Zoetermeer en Rossignol

Op vrijdag 24 mei organiseert Rijn IJssel CIOS Arnhem de derde editie van het NK Snowsport.
Bij deze editie zijn meer disciplines, studenten maken diverse runs en ook is er een teamwedstrijd.

Er zal een indeling gemaakt worden op basis van geslacht en opgave van niveau. Elke student dient aan te geven of hij/zij een geoefende skiër/snowboarder is of niet. Onder geoefend verstaan wij het op hogere snelheid kunnen maken van parallel bochten op een rode piste.

Disciplines
Dit jaar zullen studenten deelnemen in de verschillende disciplines van het skiën en snowboarden.
Het is niet mogelijk dat een en dezelfde student deelneemt bij het skiën en bij het snowboarden, er zal dan een keuze gemaakt moeten worden. Deelnemen bij meer disciplines binnen het skiën of boarden is wel toegestaan.

Slalom
Dit is een knock-out onderdeel waarbij er 1 vs 1 gestreden wordt. De winnaar plaatst zich voor de volgende heat.

Slopestyle
Slopestyle is  onderdeel waarin de skier of snowboarder een parcous volgt met inbegrip van een verscheidenheid van obstakels  en laat zien welke vaardigheden er worden beheerst.
Er kunnen Punten worden gescoord voor de bewegingsvariatie, de originaliteit en de kwaliteit van trucs.

Teamwedstrijd
Als laatste onderdeel is er een teamwedstrijd waarbij vier studenten van dezelfde school zo snel mogelijk een slalom parcours moeten afleggen. De wedstrijden starten in een poulesysteem en de beste teams kwalificeren zich voor de knock-out ronde. Een team is gefinisht als de vierde deelnemer de finishlijn is gepasseerd. De samenstelling van elk team mag door de school zelf worden bepaald. Er is geen eis wat betreft niveau en geslacht. Er is een teamwedstrijd bij snowboarden en bij skiën, er kunnen dus geen snowboarders meedoen bij het skiën en viceversa.

Inschrijven
Schrijf je studenten (€20,00 pp) nu in via het inschrijfformulier. In verband met het maximaal aantal deelnemers van 200 studenten, zijn er maar een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk en vol=vol, dus wees verstandig en geef gelijk op welke studenten er van jullie ROC meedoen.

Vragen/informatie: kunt u contact opnemen met of

Graag de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden

Contact opnemen

Stuur ons een mail