Nieuw: NK Skeeleren (multi-event)

Nieuw: NK Skeeleren (multi-event)

Datum: 16 mei 2017 Tijd: 11:52 - 11:52

Op dinsdag 16 mei wordt het nieuwe multi-event skeeleren georganiseerd in Heerenveen.
Het NK skeeleren is onderdeel van een multi-event waarin ook NK's voor turnen, freerunnning, basketbal, en beachsoccer worden gehouden.
Inschrijfkosten: E10,- per persoon.

Het NK skeeleren vindt plaatst op de overdekte skeelerbaan van Sportstad. De baan is 200 meter lang. Tijdens het NK skeeleren vinden er verschillende individuele en groepswedstrijden plaats.  

Het NK skeeleren vindt plaatst op de overdekte skeelerbaan van Sportstad. De baan is 200 meter lang. Tijdens het NK skeeleren vinden er verschillende individuele en groepswedstrijden plaats.  

 

Individueel: Time trials 300 meter / 1000 meter sprint 

 

Groepswedstrijd: Relay, estafette met 3 rijders per team. De rijders lossen hun teamgenoot af door haar/hem voort te duwen. 

- Afval-/puntenkoers, elke keer dat de rijders de finishlijn passeren krijgt de eerst aankomende 1 punt, waarbij het aantal te halen punten kan oplopen naarmate de race vordert. De laatste rijder moet steeds uit de race. Dit wordt elke ronde herhaald, tot er een winnaar overblijft.

Inschrijven
Inschrijven kan via deze website door de sportcoördinator of verantwoordelijke docent(e) voor het thema schoolsport. Als student kun je jij zelf niet inschrijven. Inschrijven kan tot één maand voor het NK tenzij er op de pagina van het betreffende NK een andere inschrijvingstermijn geldt.
Ga naar het inschrijfformulier voor de NK's van 2016-2017.

Sportstad Heerenveen
Heerenveen leent zich uitstekend voor deze sporten als Sportstad van de provincie Friesland. Het CIOS Heerenveen bestaat al meer dan 40 jaar, maar bevindt zich al 10 jaar in het hart van Sportstad Heerenveen. Dit is een multifunctioneel sportcentrum waar sport, zorg en onderwijs onder één dak gevestigd zijn. Voorheen was dit gebied eerder al bekend geworden om het Abe Lenstra stadion van voetbalclub SC Heerenveen.
Door deze prachtige locatie hebben wij alles binnen handbereik om een NK Multi Event te organiseren. Voor het turnen maken wij bijvoorbeeld gebruik van de Epke Zonderland Turnhal, vernoemd naar de voormalige Olympisch Kampioen rekstok. Daarnaast is in september 2016 Sportstad Buiten officieel geopend. Hier is het eerste overdekte inline-skatecentrum van Nederland gebouwd, beachvelden, fierljepschansen en een urban sportpark.

Extra: maak kennis met echte Friese sporten Fierljeppen en Kaatsen
Waarschijnlijk komen de meeste deelnemers van dit NK multi event niet uit Friesland. Vandaar dat wij al onze gasten graag kennis laten maken met een paar echte Friese sporten. Tussen of na de wedstrijden mag iedereen stoom afblazen of lekker ontspannen met kaatsen of fierljeppen. Kaatsen is een eeuwenoude sport die nog steeds wordt gespeeld in Friesland. Het is een balsport waarbij de spelers de bal met de handpalm slaan. Fierljeppen, ook wel polsstokverspringen genoemd, is een sport waarbij een atleet probeert met behulp van een polsstok een zo groot mogelijke afstand over een sloot te overbruggen.

Graag de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden

Contact opnemen

0348-75 35 00 /Stuur ons een mail